Entertainment
23 november 2009 - Ron Smeets

Garantie op Apple producten vervalt als de eigenaar rookt

Ik ben zelf al een jaar of 20 een tevreden Mac gebruiker (dat klinkt als een soort van verslaving) en ik weet dat Apple nogal eens het predikaat 'arrogant' opgespeld krijgt. Welnu, in dit geval ben ik het daar helemaal mee eens.

De Amerikaanse gadget fabrikant heeft de afgelopen maanden namelijk al diverse Mac gebruikers de garantie op hun apparaat ontnomen, althans defecten niet onder garantie willen repareren, omdat de betreffende eigenaren rokers waren. Het moet niet gekker worden!

Wat is nu het verhaal van Apple? De fabrikant zegt dat ze haar personeel niet kan verplichten om zich bloot te stellen de schadelijke stoffen (nicotine, teer) die op en in de apparaten neergeslagen is. Dat zou gezondheidsrisico's met zich meebrengen waar Apple niet verantwoordelijk voor gesteld wil worden. Tja, in de VS worden bij dit soort gevallen, wanneer het tot een rechtzaak zou komen, natuurlijk iets hogere schadevergoedingen geeist dan in de rest van de wereld, maar belachelijk is het mijns inziens toch. Arrogant zelfs!

OK, dat je begaan bent met het wel en wee van je personeel is zeer bewonderenswaardig te noemen, maar dit is wel erg kras. Is er überhaupt al aangetoond of nicotine neerslag schadelijk is voor de gezondheid? Het zit immers vast als aanslag en ik neem niet aan dat de reparateurs de apparaten schoon likken ;-) Contact met de hand? Daarvoor heb je toch die handige 'operatie' handschoentjes. Ik vraag me ook af of er al andere fabrikanten zijn die dit soort regels ingesteld hebben? Ik heb er in ieder geval nog nooit van gehoord. Via: Consumerist

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.