Nieuws
22 oktober 2013 - Nichal Joosse

GarageBand voor iOS 7 nu ook gratis verkrijgbaar

Vanavond presenteert Apple een aantal nieuwe producten, waaronder naar alle waarschijnlijkheid nieuwe iPads. Gisteren maakte Apple bekend dat ook de app GarageBand gratis verkrijgbaar zal zijn voor nieuwe iOS-apparaten. Naast GarageBand is het volledige iWork-pakket gratis voor nieuwe gebruikers, waaronder iPhoto, iMovie, Pages, Numbers en Keynote. Ook hebben de applicaties nieuwe icoontjes gekregen

Hoewel GarageBand gratis te verkrijgen zal zijn, betekent dit niet dat de volledige app gratis te gebruiken is. Apple zal in-app aankopen toevoegen aan de app waarmee gebruikers verschillende instrumenten en geluiden los kunnen aanschaffen. Helaas vallen de huidige gebruikers buiten de boot, wat ook geldt voor GarageBand. 

iwork_ios_7_icons

We zullen dus nog eventjes moeten afwachten op wat Apple precies zal gaan lanceren vanavond. De kans is groot dat ze ook meer zullen gaan vertellen over het vernieuwde iWork-pakket, waaronder ook de nieuwe web-based iWork voor iCloud. Naast nieuwe iPads worden er ook nieuwe Retina MacBook Pros verwacht en zal Apple het gaan hebben over de vernieuwde Mac Pro en de uiteindelijke versie van OS X Mavericks.  

Over de auteur: Nichal Joosse