Entertainment
28 maart 2007 - Ron Smeets

Games voor je BlackBerry

OK, de gemiddelde BlackBerry gebruiker zal niet echt geïnteresseerd zijn in het spelen van (online) mobiele games op zijn of haar toestel.

Echter, de gemiddelde BlackBerry gebruiker staat ook bekend als iemand die makkelijk verslaafd raakt aan zijn toestel, dat niet voor niets de bijnaam CrackBerry, meegekregen heeft vanuit de mobiele markt.

De beslissing van Europa’s grootste mobiele games provider Gameloft om binnenkort te starten met de ontwikkeling en verkoop van Games, speciaal voor BlackBerry toestellen, is uit dat oogpunt dus wel te begrijpen. Al denk ik niet dat men bij Gameloft hier echt op die manier over nagedacht heeft.

De spelletjes gaan tussen de 4 en 6 Euro kosten, afhankelijk van de titel en de tarieven van de netwerk providers. De eerste titels die beschikbaar komen zijn, "Asphalt Urban GT 2," "LOST" and "Prince of Persia The Two Thrones." Klinkt in ieder geval wel een stuk beter dan de BrickBreaker die nu standaard op iedere BlackBerry geïnstalleerd wordt.Gerelateerde links:
T-Mobile met bluetooth games
Mobiele games met gebaren bediening
EA Mobile Games gaat operators omzeilen
Mobile Game Communities groeien
Mobiele GPS games
Introductie BlackBerry 8800 op 3GSM
KPN introduceert de BlackBerry Pearl in Nederland
Blackberry 8800
De Blackberry duim in opmars
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.