Entertainment
24 september 2010 - Ron Smeets

Games voor de Nokia N8

De Nokia N8, die in de loop van Oktober de winkels gaat bereiken, is vooral een multimedia toestel. De kwaliteit van de 12 megapixel camera en de HD video opname functie is simpelweg subliem. Natuurlijk kun je met de N8, ondanks zijn 800 680MHz processor ;-), ook prima gamen. Zeker als je bedenkt dat het toestel ook nog een HDMI uitgang heeft waarmee je hem op een groot scherm, of TV, kunt aansluiten.

Hieronder kun je een ruim zeven minuten durende video bekljken waarin een aantal games die nu al beschikbaar zijn in de OVI Store gedemonstreerd worden op de Nokia N8. Enjoy!

De video is geschoten tijdens Nokia World, twee weken geleden in Londen. Je ziet onder demo's van Avatar, Asphalt 5, GT Racing en Hero of Sparta. Ze hebben de N8 ook aangesloten op een groot scherm. Natuurlijk is het geen PS3 of Xbox 360 maar de kwaliteit en snelheid van de gameplay valt mij alleszins mee. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.