Toestellen
02 juni 2006 - Ron Smeets

Gamephone met DMB receiver van Samsung

De Koreaanse toestelmaker heeft deze week een nieuwe gamephone aan de wereld getoond die behalve een concurrent voor de PSP en DS ook de harten van mobiele TV fanaten moet gaan stelen.

De SPH-B3200 heeft een 2.2inch TFT (QVGA) met een 2MP camera met MP4 video recording, multimedia player en een S-DMB satelliet TV ontvanger. Verder beschikt het toestel over Bluetooth en USB, 80Mb intern geheugen en een microSD card.

Voor het gaming deel van deze slider heeft Samsung gezorgd voor 3D graphics, een control wheel dat in 8 richtingen te bedienen is en 5 speciale game bedieningstoetsen.

Mochten de gamers em multimedia freaks onder jullie al de kriebels krijgen om hem te gaan bestellen, dan hebben we helaas slecht nieuws. De SPH-B3200 is voorlopig namelijk niet voor de Europese markt bedoeld, getuige ook het feit dat het een CDMA toestel is.Gerelateerde links:
Een échte gamephone
Nokia zet N-Gage op zijspoor tot 2007
Samsung ontwerpt opvolger voor G100
Gamephone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.