Entertainment
23 juni 2009 - Arjan F Olsder

GameBonePro iPhone game controller

Een bedrijf genaamd 22Moo is bezig met de ontwikkeling van de game controller voor de iPhone en iPod Touch. Natuurlijk zijn er al een aantal alternatieven, maar deze controller brengt een paar leuke extra opties.

De controller heeft wat weg van die van de Xbox 360. Hij kan zowel bedraad als draadloos op de iPhone en iPod Touch worden aangesloten. Nu hoor ik je al denken, waarom met een kabel eraan spelen als het ook zonder kan!? Dat komt door de 2000mAh accu die in de controller weggestopt zit. Deze kan namelijk niet alleen de controller voeden, maar ook de iPhone zelf. Door te gamen loopt de batterij immers nog sneller leeg.

Er zitten nog een paar aardige hardware features op de controller. Zo zit er een led bar op die aangeeft wat de status van de accu is en beschikt het apparaat over zowel extra speakers als een microfoon en koptelefoon aansluiting.

Om het gamen met de controller nog makkelijker te maken, komt hij met een desk stand voor de iPhone. Daarmee kan je zowel horizontaal als verticaal spelen. Het geheel ligt inmiddels bij Apple om gecertificeerd te worden.

Deze controller is niet de enige die op dit moment probeert om een stuk van de markt te krijgen. De Zeemote (waarvan MC het eerste Nederlandse kanaal was die het apparaat aankondigde en besprak) is ook hard aan de weg aan het timmeren en we hebben natuurlijk vanuit de hackers hoek de iControlPad.

Allen lopen ze echter tegen een groot probleem aan. Hoewel firmware 3.0 eindelijk toestaat dat externe hardware gebruikt kan worden, kan de iPhone nog steeds niet multitasken. Hoewel eigenaren van de ZeeMote voor Windows Mobile en Symbian gewoon een driver kunnen installeren om het apparaat in elke applicatie te gebruiken, moeten ontwikkelaars van games daadwerkelijk support voor de hardware inbouwen. Over de afgelopen jaren heeft ZeeMote al een enorme achterban weten op te bouwen. 22Moo zal zich hierin nog moeten bewijzen.

Over de auteur: Arjan F Olsder