Tablets
10 september 2014 - Ron Smeets

Galaxy Tab Active van dichtbij bekeken (video)

Vorige week presenteerde Samsung, een dag na de nieuwe Galaxy Note modellen, ook een robuuste en waterdichte tablet; de Galaxy Tab Active.

Als je de specs van dat toestel bekijkt dan lijkt het toch vooral een prima truc van de Koreaanse fabrikant om wat oudere onderdelen van eerdere tablets in een 'outdoor' behuizing te stoppen om zo van wat voorraad af te komen en een nieuw marktsegment aan te spreken. 

Dat is misschien wat kort door de bocht, maar de Galaxy Tab Active is nu eenmaal geen hoogvlieger qua hardware. Geen Super AMOLED display met hoge resolutie bijvoorbeeld, maar wel het design van de Galaxy Tab 4, een verwisselbare accu en een nieuwe, robuuste, C Pen (stylus). Kortom Samsung heeft toch wel wat nieuwe hardware features in deze actieve tablet gestopt.

Android Central maakte onderstaande eerste indruk en hands on video van de nieuwe robuuste tablet. 

http://www.youtube.com/watch?v=zdYIk-Kfbls
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.