Tablets
13 februari 2012 - Ron Smeets

Galaxy Tab 2 is Samsung's eerste Ice Cream Sandwich tablet

Officieel is hij nog niet onthuld, maar als we deze geruchten mogen geloven dan wordt de Samsung Galaxy Tab 2 de eerste tablet van de Koreaanse fabrikant die op Android 4.0, Ice Cream Sandwich, draait.

De Galaxy Tab 2 is een 7 inch tablet en daarmee dus de 'echte' opvolger van de Galaxy Tab 7 die eind 2010 onthuld werd.

Behalve Android ICS zal de Galaxy Tab 2 ook uitgerust worden met een 1GHz dual core processor, 1GB RAM, WiFi, 3G (HSPA+) support, een 7 inch WSVGA (1024 x 600 pixels) display, een 3 megapixel camera, VGA front cam, Bluetooth 3.0, A-GPS, microSD geheugenkaart, een 4000mAh accu en 16 of 32 GB intern geheugen (afhankelijk van de gekozen uitvoering). De Galaxy Tab 2 is met 10.5mm anderhalve milimeter dunner dan zijn voorganger. Foto's:

Sam-Galaxy-Tab-2 Sam-Galaxy-Tab-2-a

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.