Nieuws
06 april 2011 - Ron Smeets

Galaxy Tab 10.1v: alleen voor heel ongeduldige tablet fans

Gisteren maakte Vodafone bekend dat de Samsung Galaxy Tab 10.1v vanaf nu te bestellen is en eind deze maand leverbaar zal zijn.

Letwel, dit is dus de Galaxy Tab 10.1 die in Barcelona, op het Mobile World Congress, gepresenteerd werd en niet het model dat enkele weken geleden in Orlando, op de CTIA, het daglicht zag. Die zal pas over een maand of drie (eind juni / juli) in de Nederlandse winkels liggen en krijgt, op de 'v' van Vodafone na, dezelfde naam.

Ruim anderhalve week geleden schreef ik al over de op komst zijnde verwarring in de winkels rondom de twee versies van de Samsung Galaxy Tab 10.1 (die van Vodafone en het dunnere, lichtere model dat op de CTIA gepresenteerd werd). Welnu, de 'Barcelona' versie is nu dus al bij Vodafone te bestellen en zal ook de eerste drie maanden alleen bij die provider, exclusief, te koop zijn. Die termijn is natuurlijk niet zomaar gekozen. Na die drie maanden verschijnt namelijk de Galaxy Tab 10.1 (CTIA versie), die dunner en lichter is, met een iets mindere (3 megapixel) camera en zonder met uitbreidbaar (microSD) geheugen.

Mijn advies is daarom ook: Als je écht niet langer meer kunt wachten en persé nu (eind april dus) al een 10.1 inch Android tablet van Samsung wilt hebben, waarde hecht aan een 8 megapixel camera en het maakt je niet uit dat je aan Vodafone gebonden bent, dan moet je de Galaxy Tab 10.1v maar bestellen. Iedereen die liever een dunnere en lichtere versie heeft en kan leven met een 3 megapixel camera en genoeg heeft aan het ingebouwde geheugen (16, 32 of 64GB) ook nog wil kunnen uitbreiden met een microSD kaartje van maximaal 32GB moet lekker wachten tot juni of juli wanneer de Galaxy Tab 10.1 op de markt komt.

De Samsung Galaxy Tab 10.1v gaat los 599 Euro kosten bij Vodafone. In combinatie met een tweejarig Mobiel Breedband Start abonnement is de Galaxy Tab 10.1v 'gratis' te krijgen. Dan betaal je het eerste jaar 32 Euro per maand en het tweede jaar 40 Euro per maand.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.