Nieuws
02 december 2011 - Ron Smeets

Galaxy Tab 10.1 nog een week langer 'verboden' in Australië

Eerder deze week werd bekend dat Samsung het hoger beroep tegen het verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 in Australië gewonnen had. Vanaf vandaag, 16u lokale tijd (op moment van publicatie zo'n twee uur geleden dus), zou de Samsung Galaxy Tab 10.1 daar weer verkocht mogen worden.

Helaas voor Samsung heeft de rechtbank op de valreep besloten dat het verkoopverbod (minimaal) nog een week verlengd zal worden.

De reden voor dit uitstel is het feit dat de rechtbank in Australië meer tijd nodig heeft om Apple te 'horen'. De Amerikaanse fabrikant wil weer beroep aantekenen tegen de opheffing van het verkoopverbod en dat moeten de advocaten van Apple voor een hoger gerechtshof bepleiten. Op basis van Apple's argumenten zal die rechtbank dan beslissen of Apple's hoger beroep behandeld gaat worden of afgewezen wordt. Mocht de rechtbank besluiten dat Apple hoger beroep mag aantekenen, dan zou dat betekenen dat het verkoopverbod ook ná 9 december (de nieuwe datum die voorlopig bepaald is voor de opheffing van het verbod) zal blijven gelden.

Juridische experts verwachten overigens dat het verzoek voor een hoger beroep van Apple door de rechtbank afgewezen gaat worden. "Er worden geen nieuwe feiten door Apple aangedragen dus ik zie niet in dat hun verzoek voor een hoger beroep goedgekeurd zal worden", aldus Peter Black. Ik zeg het nog maar een keertje: wat een klucht!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.