Geruchten
18 december 2017 - Ron Smeets

Galaxy S9(+) onthulling toch al in februari? Bloomberg claimt dat van ‘betrouwbare bronnen’ gehoord te hebben

Dat Samsung in het eerste kwartaal van 2018 met de opvolger van de Galaxy S8(+) op de proppen gaat komen is geen nieuws. Dat geldt niet voor de datum of maand waarop of waarin dat gebeurt. Daarover wordt al maanden gespeculeerd. Traditioneel lanceert Samsung haar nieuwe vlaggenschip sinds enkele jaren in maart. Dit jaar werden echter februari, en zelfs januari, ook al regelmatig genoemd. Toch leek maart het meest waarschijnlijk. Totdat Bloomberg dit weekend riep over nieuwe informatie te beschikken.

Eerder concurreren met de iPhone X
Bloomberg zegt van betrouwbare bronnen, die bekend zijn met de toestelplanning van Samsung, vernomen te hebben dat de Koreaanse fabrikant de Galaxy S9 serie toch al in februari aan de wereld wil gaan tonen. De reden? Samsung zou de Galaxy S9(+) eerder willen laten gaan concurreren met de iPhone X van Apple. Een lancering in februari (wellicht op het Mobile World Congres in Barcelona) zou betekenen dat de toestellen in maart al in de winkels kunnen liggen. Een maand eerder dan gewoonlijk. Wereldwijk doet de iPhone X, ondanks zijn zeer gepeperde prijskaartje, het beter dan menigeen verwachtte. Analisten verwachten dat Apple dit kwartaal (Q4 in Europa, Q3 in de VS) voor het eerst de grens van 80 miljard dollar omzet in één kwartaal gaat doorbreken. Samsung is nu nog de marktleider, met ca 22%, maar analisten verwachten ook dat de Koreaanse fabrikant volgend jaar marktaandeel gaat inleveren. Of een vervroegde lancering van de Galaxy S9 serie dat kan ondervangen?

Wordt de Galaxy S9 wel een échte iPhone X concurrent?
Ik vraag mij ook af in hoeverre Samsung het Apple moeilijker gaat maken als de Galaxy S9 een maand eerder in de winkels verschijnt. ? Zijn er echt zoveel potentiele iPhone X kopers die het toestel te duur vinden en daarom maar voor de Galaxy S9 gaan? Ik denk dat dat namelijk wel meevalt. Zeker hier in Nederland waar de verkoopcijfers van toestellen die 600 euro of meer kosten al bijna een jaar onder druk staan. De BKR regels zijn daar voor het grootste deel debet aan. Daardoor hebben alle merken last van dalende verkoopcijfers in dat segment. Nederland is wat dat betreft nu een even een buitenbeentje geworden. Enfin, we gaan het zien. Eerst maar eens afwachten in hoeverre de bronnen van Bloomberg de waarheid benaderen en of de Galaxy S9(+) inderdaad al in februari het daglicht gaan zien. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.