Geruchten
26 oktober 2016 - Ron Smeets

Galaxy S8 geruchten; 4K scherm, optische vingerafdruk scanner en 6GB RAM De geruchtenmolens rondom het volgende Samsung vlaggenschip komen op stoom

Rond deze tijd van het jaar beginnen traditioneel de geruchtenmolens rondom de nieuwe Galaxy S, 'nummer 8' in dit geval, op stoom te komen. Dit jaar is er natuurlijk extra veel aandacht voor Samsung's volgende vlaggenschip vanwege het Galaxy Note 7 debacle.

De afgelopen weken, en maanden, doken al diverse Galaxy S8 geruchten de kop op. Dat er weer twee modellenkomen, een edge en een 'platte', (of wellicht een Samsung Galaxy S8+?) is geen nieuws natuurlijk. De Galaxy S8 Edge zou echter een scherm krijgen dat aan alle zijden van het toestel gebogen is. Daarnaast werd ook al gespeculeerd over een iris scanner, duo camera en het verdwijnen van de fysieke home knop.

Gisteren werd aan dat laatste gerucht een nieuwe dimensie toegevoegd. Samsung zou de Galaxy S8 namelijk gaan voorzien van een optische vingerafdruk scanner. Dat zou dus betekenen dat die in het scherm verwerkt kan worden en dat daarvoor in ieder geval geen fysieke toets meer voor nodig is. Er zijn overigens twee opties. Qualcomm heeft een ultrasone vingerafdruk scanner die onder andere in een van de nieuwere Xiaomi's zit en die ook geen fysieke knop nodig heeft. Samsung zou volgens Chinese bronnen kiezen voor de optische vingerafdruk scanner omdat die nog flexibeler ingezet kan worden en ook nauwkeuriger zou zijn.

Een ander gerucht dat gisteren de kop op stak was de melding dat zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8 Edge een 5.5 inch scherm met 4K resolutie krijgen. Met het oog op de voortschrijdende VR ontwikkelingen zou dat zomaar kunnen. Echter, en dat heb ik ook al eerder geschreven, als Samsung er ook voor kiest om de Galaxy S8, net als de Xiaomi Mi Mix, te verlossen van het leeuwendeel van de randen rondom het scherm, ook aan de boven- en onderzijde, dan wordt de 5.5 inch versie van het toestel dus kleiner, of compacter, dan de huidige S7 Edge.

Daar is op zich niks mis mee, maar het formaat van dat toestel heeft zich wel bewezen als zijnde een hele prettige. Ik denk dan eerder dat de 'platte' Galaxy S8, zonder randen, een 5.5 inch scherm krijgt en daarmee niet groter wordt dan de huidige Galaxy S7. De Galaxy S8 Edge zie ik dan liever met een 5.7(+) inch scherm zodat het formaat van dat toestel ook nagenoeg gelijk blijft aan dat van zijn voorganger.

Tot slot wordt over beide Galaxy S8 modellen geroepen dat ze met 6GB RAM uitgerust worden.

via, via (Chinees)