Geruchten
07 december 2015 - Ron Smeets

Galaxy S7 processor benchmarks tonen zowel Snapdragon als Exynos scores Gaat Samsung weer twee 'processor varianten' van haar nieuwe vlaggenschip maken?

Het duurt nog een tijdje voordat de Galaxy S7 officieel onthuld wordt. Dat gebeurt mogelijk rondom het Mobile World Congress en bij monde, en handen, van de kersverse CEO van Samsung Mobile. De afgelopen dagen doken twee geruchten op over de processor, of processors, van de Galaxy S7.

Eerst was alleen een Snapdragon 820 rekenchip te zien die gebenchmarkt was in de nieuwe Samsung, maar nu zijn ook de benchmark resultaten van een Exynos processor, de 8890, in combinatie met het nieuwe Samsung vlaggenschip opgedoken. Eerder werd al gespeculeerd dat Samsung voor de Galaxy S7 zelfs drie verschillende processors gaat werken. Die berichten worden met dit gerucht natuurlijk verder versterkt, maar dan wel voor twee van de drie chips ;)

Bij de resultaten staan ook twee vergelijkende scores van de iPhone 6S Plus met een A9 processor en de iPad Pro met zijn A9X rekenchip. Die scoren bij de single score testen beiden hoger dan zowel de Snapdragon 820 als de Exynos 8890. Bij de multi-core testen is dat anders. Daar steekt de Exynos letterlijk met kop en schouders boven alle concurrenten uit.

Nog los van het feit dat dit onbevestigde geruchten zijn, zeggen benchmark scores natuurlijk nog lang niet alles over de daadwerkelijke prestaties in de praktijk.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.