Toestellen
17 juni 2016 - Ron Smeets

Galaxy S7 laat OnePlus 3 de hakken zien Snelheidstest is bepaald geen succes voor de nieuwe 'flagship killer' van OnePlus

Eerder deze week werd de OnePlus 3 gelanceerd. Kijkend naar de specs en het prijskaartje in verhouding met de veel duurdere vlaggenschepen van de concurrentie zou dit wederom een 'flagship killer' van de Chinese fabrikant moeten worden. Echter, de eerste vergelijkende snelheidstest met zijn grootste concurrent, de Galaxy S7, is bepaald geen succes voor de OnePlus 3 geworden.

Tijdens de test worden 12 apps, waaronder enkele 'zware' games zoals Asphalt 8, eerst van 'scratch' geladen en daarna nog een keer vanuit, als het goed is, het actieve geheugen. Echter, waar de Galaxy S7 na ruim anderhalve minuut de complete test afgerond heeft stelt de OnePlus 3 het geduld van de gebruiker behoorlijk op de proef. Het toestel is pas na 2 minuten en 22 seconden zover. Vooral het opnieuw laden van reeds opgestarte apps duurt bijna drie keer zo lang als bij de Galaxy S7. Kortom, OnePlus heeft een veel slechter geheugenbeheer.

Hopelijk is dat op korte termijn middels software updates nog op te lossen. Zoniet dan is de prijs die je als gebruiker betaalt voor het prijsverschil met de Galaxy S7 wel erg duur betaald.

https://youtu.be/vYv8YQJbJaQ

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.