Toestellen
11 maart 2016 - Ron Smeets

Galaxy S7 en S7 edge nu in de winkels Rijen in Rotterdam en flink meer pre-orders dan voorheen

De onthulling en verkoopstart van de nieuwe Samsung Galaxy smartphones zijn al jaren, na de nieuwe iPhones, de grootste smartphone evenementen van het jaar. De Koreaanse fabrikant presenteerde de Galaxy S7 en Galaxy S7 edge twee weken geleden in Barcelona en vanaf vandaag zijn de twee toestellen officieel in Nederland en België te koop, samen met nog enkele tientallen landen.

Volgens Samsung is de belangstelling voor de nieuwe Galaxy's een stuk groter dan in voorgaande jaren. De fabrikant leidt dat onder meer af uit het aantal pre-orders voor de nieuwe toestellen. Die lagen namelijk zo'n 2.5 keer boven de aantallen die bij eerdere modellen, de Galaxy S6 bijvoorbeeld, besteld werden. In Rotterdam werd de Nederlandse verkoopstart vanochtend feestelijk afgetrapt. Daar stonden de eerste kopers al vanaf middernacht in de rij. De eerste gelukkige werd verblijd met een Gold Platinum versie van de Galaxy S7 edge. Bijzonder detail: het was dezelfde koper die twee jaar geleden ook al de eerste Galaxy S5 in ontvangst mocht nemen. Of dat ook betekent dat hij de Galaxy S6, zoals veel andere Samsung fans, overgeslagen heeft zegt de fabrikant niet erbij, maar dat lijkt wel een reële aanname.

Zoals inmiddels van Samsung ook wel al bekend is zijn de prijskaartjes van de nieuwe Galaxy's bepaald niet voordelig te noemen. Voor de 32GB versie van de Galaxy S7 mag je 699 euro uit je zak halen. Wil je liever de 32GB versie van de Galaxy S7 edge hebben, dan moet je nog 100 euro meer neertellen. Voordeel is wel dat je nu niet meer extra hoeft te betalen voor meer geheugen. Dat wil zeggen; er kan weer een microSD kaartje in. Qua kleuren kun je kiezen uit Black Onyx, Gold Platinum en White Pearl.

Ik ben zelf inmiddels ook al in het bezit van een Galaxy S7 edge testexemplaar. Binnen enkele dagen zal ik mijn volledige eerste indruk van het toestel met videoreview publiceren maar ik kan nu wel alvast verklappen dat ik na enkele dagen en behoorlijk onder de indruk ben van het toestel. Vooral de grotere accu (3600 mAh) is qua uithoudingsvermogen een verademing in vergelijk tot zijn voorganger, de Galaxy S6 (edge). Samsung zet bij de Galaxy S7 (edge) ook zwaar in op de prestaties van de verbeterde camera.

Vreemd genoeg moest ik eerder al concluderen dat de camera van de Galaxy S7 juist op de punten waarvan de fabrikant zegt dat hij veel beter geworden is, foto's in donkere en minder goed belichte omgevingen, achter blijft bij zijn voorganger. Mijn eerste bevindingen daarvan kun je hier nalezen en bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.