Geruchten
25 september 2015 - Ron Smeets

Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge worden de volgende high-end Samsung's... duhhh!

Vandaag is het in enkele landen vooral 'Nieuwe iPhone Dag'. In de ruim 10 jaar dat ik in het mobiele media wereldje meedraai is het telkens toch weer opvallend, maar zeker niet verrassend, dat concurrenten elkaar op belangrijke dagen telkens weer proberen de loef af te steken. Wanneer Apple, Samsung, LG, Sony of een van de andere fabrikanten, veel media aandacht krijgen rondom de introductie van een nieuw toestel, of tijdens de winkellancering van een nieuw vlaggenschip, duiken meestal ook wel berichten, vaak onbevestigde geruchten, op van een of meerdere concurrenten.

Dus, terwijl in diverse landen duizenden fanboy's in de rij staan voor een nieuwe iPhone, en daar dus ook veel media-aandacht voor is, is het niet zo gek dat net nu al een gerucht opduikt over de volgende Samsung Galaxy vlaggenschepen.

Om te bedenken dat Samsung volgend jaar, waarschijnlijk ergens in februari of maart, de opvolgers van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zal onthullen hoef je bepaald geen bolleboos te zijn. Dat die hoogstwaarschijnlijk de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gaan heten lijkt ook een zekerheidje. Al werd enkele maanden geleden gespeculeerd dat de Galaxy S7 dit jaar al zou verschijnen. Dat leek toen al zeer onwaarschijnlijk natuurlijk.

Enfin, vlak voor de winkellancering van de nieuwe iPhones werd dus 'bekend' dat Samsung twee nieuwe Galaxy smartphones in de planning heeft staan. Die hebben intern de codenaam Hero en Hero 2 gekregen en vallen onder een project met de naam 'Lucky'. Een gerucht in de categorie; Duhhh!

De toestellen, zo wordt gespeculeerd, zouden voorzien worden van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 820 processor maar de kans bestaat ook dat een van beiden weer uitgerust wordt met een 'eigen' Exynos rekenchip. Verder wordt gesproken over een 20 megapixel camera en de terugkeer van een microSD kaart optie. We zullen het wel zien, ergens begin volgend jaar ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.