Nieuws
05 juli 2016 - Ron Smeets

Galaxy S7 Edge Olympic Edition; een gemiste kans voor Samsung? De omstandigheden in Rio zijn een uitgelezen kans om het toestel van handige sensoren te voorzien

Samsung zal binnen enkele dagen een Olympic Edition van de Galaxy S7 Edge onthullen. Daarover werd al langer gespeculeerd en de Duitse tak van de fabrikant heeft dat onlangs min of meer bevestigd middels het online zetten van een teaser voor de introductie van het toestel op 7 juli.

Hoewel de specs van de Olympische S7 natuurlijk nog niet officieel bekend zijn lijkt de kans groot dat, behoudens wat Olympische accenten en dito content, die niet zullen verschillen van het 'origineel'. En dat zou eigenlijk wel heel jammer zijn. De omstandigheden rondom de Spelen in Rio zijn namelijk een uitgelezen kans om de sporters te voorzien van een smartphone die voorzien is van handige sensoren en andere hulpfuncties.

Al maanden verschijnt de ene na de andere verontrustende reportage uit Rio. De kwaliteit van het open zwem-, surf- en zeilwater is niet veel beter dan hetgeen je in een gemiddelde rioolbuis vindt. Ik zeg: geef de Galaxy S7 Edge Olympic , die toch al waterdicht is, een sensor die de waterkwaliteit (pH waarde en dergelijke) kan meten. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit (die overigens in Beijing nog slechter was). Ook daarvoor had Samsung in de Olympische S7 Edge een sensor kunnen proppen, toch?

Tot slot zou het voor zowel sporters, al blijven die doorgaans op en rond de stadions en het Olympisch dorp, als toeschouwers erg handig zijn wanneer het toestel waarschuwt als men in de buurt van een gevaarlijke wijk komt. Dat zou de kans op het overleven van een bezoek of deelname aan de Spelen zeker bevorderen ;)

Uiteraard zullen er nog wel meer handige, en veiligheid bevorderende, features te bedenken zijn, maar ik wil alleen maar aangeven dat Samsung, dat toch al vele honderden miljoenen in de sponsoring van de Spelen stort, veel meer uit de Galaxy S7 Edge Olympic Edition had kunnen halen dan alleen het toevoegen van de ringen, wat wallpapers en (reclame) content. Een gemiste kans? Die kans lijkt groot, maar misschien verrast de Koreaanse fabrikant ons wel op 7 juli ;)

Duitse aankondiging SGS7 Edge Olympic Edition

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.