Geruchten
02 februari 2015 - Ron Smeets

Galaxy S6 prototype met 5 inch scherm op import document Nieuwe Samsung vlaggenschip krijgt een iets kleiner display?

Het is niet de eerste keer dat een prototype van de vermoedelijke Samsung Galaxy S6 op een Indiaas import document vermeld wordt. Vlak voor de Kerst was de 'SM-G920', waarvan aangenomen wordt dat dit het typenummer van de Galaxy S6 is, zo ook al eens te zien. Dit weekend is een nieuw document opgedoken (afbeelding hieronder) waarop het toestel, in twee varianten, staat. Het betreft opnieuw prototypes van het toestel voor de Indiase markt (providers wellicht).

Opvallend nieuwtje is echter dat bij een van de prototypes ook de schermgrootte genoemd wordt. Die zou 5 inch zijn. Letterlijk staat er 'Screen size:5'. Als dat klopt dan krijgt de Galaxy S6 dus een iets kleiner scherm dan zijn voorganger. Het scheelt maar 0.1 inch dus in het gebruik zullen we daar weinig van merken.

Letwel, het zou zomaar kunnen dat op het document de schermgrootte afgerond wordt. Dergelijke documenten hoeven, behalve voor wat betreft de aantallen, typenummers en de bestemming van het product, verder niet echt accuraat te zijn.

De manier waarop de schermgrootte vermeld wordt zou ook kunnen betekenen dat Samsung aan meerdere uitvoeringen, met verschillende schermen, werkt. 'Screen size 5' en 'Screen size Edge' bijvoorbeeld. Geen gek idee, toch? Allemaal speculatie die over een maand al dan niet bevestigd zal worden door Samsung zelf.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.