Geruchten
02 december 2014 - Ron Smeets

Galaxy S6 krijgt net als de Note 4 ook een 'Edge' broertje Samsung maakt ook een Galaxy S6 met een scherm aan de zijkant

Niets is nog zeker. Dat wil zeggen, de kans dat Samsung tegen het eind van het eerste kwartaal van 2015 de opvolger van de Galaxy S5 gaat onthullen is redelijk groot. Al een tijdje doet het gerucht de ronde dat de Koreaanse marktleider onder de naam Project Zero een compleet nieuw design voor haar volgende Galaxy S model ontwerpt.

En nu duikt het gerucht op dat naast de Galaxy S6 ook een Galaxy S6 Edge op komst is. Ja, een smsrtphone die, net als de Note Edge, een scherm aan de zijkant heeft. Opvallend is dat er al diverse concepten van de Galaxy S6 gemaakt zijn waarbij een Edge scherm is ingebouwd. Helemaal nieuw is dit gerucht overigens niet. Zo'n vier weken geleden werd al eens gespeculeerd over een Galaxy S6 Edge. Die hand toen zelfs een scherm aan beide zijkanten.

De bron van deze geruchten, Sammobile, is er redelijk zeker van dat Samsung de naam Galaxy S6 zal behouden voor het volgende vlaggenschip. Eerder werd nog gespeculeerd over een compleet nieuwe naam, of toestellijn, omdat de Koreanen de ontwikkeling van de Galaxy S5 opvolger immers in een project met de naam 'Zero', als in totaal opnieuw beginnen, ondergebracht had. Persoonlijk denk ik ook niet dat Samsung de Galaxy S naam snel zal laten vallen. Ze hebben inmiddels al een nieuwe modelreeks, de 'Galaxy Alpha' met een ander, degelijker, design en materiaalgebruik dus er is vooralsnog geen reden om de Galaxy S serie ook van naam te veranderen.

De komende weken en maanden zal ongetwijfeld nog veel meer gespeculeerd worden over de Galaxy S6, en S6 Edge. Het wordt wachten op de eerste uitgelekte kiekjes en meer specs, maar uiteindelijk zal alleen Samsung het verlossende woord kunnen geven. Ergens in februari of maart van 2015, denk ik.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.