Geruchten
06 februari 2015 - Ron Smeets

Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in Korea gekiekt Foto toont beide varianten van Samsung's nieuwe vlaggenschp

De afgelopen weken hebben we al enkele (wazige) foto's de revue zien passeren waarop, volgens de geruchten, de Samsung Galaxy S6, of onderdelen daarvan, te zien zou zijn. De echtheid van die foto's is natuurlijk nooit te achterhalen, alhoewel sommige kiekjes wel een heel erg hoog fake / photoshop gehalte hadden.

Vandaag is in Zuid Korea, Samsung's thuisland, een nieuwe foto of render opgedoken waarop niet alleen de Galaxy S6 te zien zou zijn maar ook zijn Edge variant; met een gebogen scherm dus. Om daar maar mee te beginnen, die lijkt op de foto (helemaal rechts) wel erg veel op de Galaxy Note Edge. Overigens is op het 'Edge' gedeelte van het scherm in de foto niets te zien, maar dit ter zijde.

Overigens lijkt de afbeelding afkomstig te zijn van een lokale hoesjes- en cover fabrikant; Verus. In totaal staan de Galaxy S6 en S6 Edge vijf keer afgebeeld. Het tweede en derde toestel zijn voorzien van een Verus cover waardoor de meeste details van de toestellen zelf niet goed zichtbaar zijn. Het toestel helemaal links zou de standaard Galaxy S6 moeten zijn. Als je goed kijkt is de zijkant van dat toestel, inderdaad iets anders vormgegeven dan die van het vierde en vijfde toestel, mogelijk de Galaxy S6 Edge dus.

Verder werd door de Koreaanse bron ook nog een overeenkomst gevonden tussen de gebogen lijn op de uitnodiging voor het Galaxy Unpacked event in Barcelona en de Galaxy S6 Edge uiterst rechts op de afbeelding hierboven. De metalen rand tussen de behuizing en het scherm heeft dezelfde vorm. In onderstaande afbeelding heb ik die overeenkomst even onder elkaar gemonteerd. Zeg het maar; is het te vergezocht of niet? Enige gelijkenis zie ik ook wel, maa of dat meer bewijs is voor de echtheid van de toestellen op de afbeelding? Dat weten we pas zeker op 1 maart als Samsung in Barcelona de nieuwe Galaxy('s) uitgepakt heeft.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.