Nieuws
20 maart 2015 - Ron Smeets

Galaxy S6 en Galaxy S6 edge gaan dit jaar 55 miljoen keer over de toonbanken Koreaans rapport verwacht dat in Q2 al meteen 22 miljoen toestellen verkocht worden

Amper een week na de presentatie in Barcelona meldden providers dat er al 20 miljoen bestellingen voor de nieuwe Samsung vlaggenschepen bij de fabrikant binnengekomen waren.

Volgens een rapport van DRAMeXchange, drie weken na de onthulling en zo'n twee weken voor de verkoopstart, zullen dit jaar (2015) 55 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 edge over de toonbanken vliegen. DRAMeXchange is een soort marktplaats, of veiling, voor geheugen modules. Hoewel daar in het bericht van de Korea Herald verder niets over gezegd wordt denk ik dat de voorspellingen gebaseerd zijn op aantallen geproduceerde, en afgenomen, geheugen modules door Samsung.

Natuurlijk is dat een beetje koffiedik kijken, maar dat de nieuwe Galaxy's het beter zullen doen dan hun voorganger, de Galaxy S5, lijkt een 'no-brainer'.

Volgens de Koreaanse analisten zullen in het tweede kwartaal al ruim 22 miljoen Galaxy S6 exemplaren verkocht worden. Een kwartaal later daalt dat aantal naar ruim 16 miljoen, gevolgd door 12.5 miljoen toestellen in het vierde kwartaal van dit jaar.

In hoeverre deze verwachtingen uitkomen is een kwestie van afwachten maar Samsung zal, als de verkopen van de Galaxy S6 en S6 edge inderdaad door het dak gaan, zelf ook snel al met 'miljoenen' cijfers gaan gooien zoals ze dat deden bij eerdere succesnummers als de Galaxy S2, S3 en S4.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.