Toestellen
03 maart 2015 - Ron Smeets

Galaxy S6 edge vs Galaxy Note Edge (video) Meer verschillen dan alleen de hoofdletter in de naam

Samsung presenteerde zondagavond de nieuwe Galaxy S6. Dat zal nauwelijks iemand ontgaan zijn. Naast het 'standaard' model verscheen ook een 'edge' variant met een gebogen scherm aan twee zijden van het toestel. Enkele maanden geleden werd ook een 'Edge' uitvoering van de Galaxy Note 4 onthuld.

Nu zou je misschien denken dat de gebogen schermen van de Note Edge en de S6 edge dezelfde functies hebben, maar niets is minder waar. Tussen de twee toestellen zit meer verschil dan alleen het al dan niet met een hoofdletter schrijven van de naam (Galaxy Note Edge vs Galaxy S5 edge).

Feitelijk komt het er op neer dat het gebogen scherm van de Galaxy S6 edge sommige functies van de Note Edge mist. Geen speciale knoppen, apps die zichtbaar zijn zoals bij de Galaxy Note Edge. En de notificatie balk werkt alleen als het scherm verder 'uit' staat. Hieronder kun je een ruim drie minuten video bekijken waarin de verschillen, en overeenkomsten, tussen de twee Samsung's met 'Edge' schermen besproken worden. Enjoy!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.