Toestellen
15 mei 2014 - Ron Smeets

Galaxy S5 verkoop breekt record van de S4, maar...

De Samsung Galaxy S5 ligt nu ongeveer vijf weken in de winkels. Voor CEO J.K. Shin was dit het moment om iets te roepen over het verkoopsucces van het toestel.

Volgens de Samsung bobo zijn in de eerste vier weken 11 miljoen exemplaren van de Galaxy S5 verkocht. Voor de Koreaanse fabrikant betekent dit wederom een verbetering van een verkooprecord. De Galaxy S4 ging vorig jaar in de eerste vier weken 'slechts' 10 miljoen keer over de toonbanken. Er is wel een kleine maar.

De Galaxy S4 werd vorig jaar in 60 landen gelanceerd en het duurde enkele weken voordat het toestel in nog tientallen landen beschikbaar kwam. De Galaxy S5 was vanaf dat één in 125 landen te koop. Ofwel, Samsung is er maar net in geslaagd om meer S5's te verkopen ondanks een veel grotere afzetmarkt.

Natuurlijk, de Galaxy S5 is nog altijd een van de meest populaire smartphones van dit moment, maar het feit dat het toestel niet bijster veel beter is dan zijn voorganger, op de camera na, zou ook wel eens een rol kunnen spelen. Evenals de groeiende groep consumenten die op zoek gaan naar toestellen met een vriendelijker prijskaartje.

Bron: WSJ (login nodig), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.