Geruchten
24 april 2014 - Ron Smeets

Galaxy S5 Prime geruchten wakkeren weer aan

Nog voor de lancering van de Galaxy S5 gingen al geruchten dat het toestel mogelijk uitgerust zou worden met een QHD scherm (2560 x 1440 pixels). Dat bleek uiteindelijk voor Samsung niet haalbaar vanwege de nog relatieve schaarste van dergelijke schermen.

Vervolgens werd, na de presentatie van de Galaxy S5, driftig gespeculeerd over de komst van een upgrade; de Galaxy S5 Prime. Die zou dan wel uitgerust worden met een QHD scherm, samen met nog processor upgrade. Die geruchten werden echter door JK Shin met kracht ontkend. Maar nu wakkeren ze toch weer aan.

Dat Samsung's hoogste baas de geruchten blijft ontkrachten is op zich heel logisch. Als nu bekend gemaakt zou worden dat er binnen enkele maanden een upgrade van het populaire toestel aan gaat komen, dan zou dat direct heel wat potentiële kopers afschrikken. Om nog maar te zwijgen van de early adopters die zich dan bekocht voelen.

Maar goed, nu het steeds aannemelijker wordt dat LG over enkele maanden de G3 met QHD display gaat presenteren, worden de geruchten over de Galaxy S5 Prime ook weer sterker. Samsung is weliswaar de onbetwiste marktleider en heeft op dat gebied zeker niets van LG te vrezen, maar de twee Koreaanse kemphanen proberen elkaar al jaren de loef af te steken als het gaat om de 'beste', 'grootste', 'snelste' etc.

Volgens Sammobile is het toestel met de codenaam KQ (de Galaxy S5 had codenaam K) bijna klaar. Zij hebben ook weten te achterhalen dat de QHD resolutie tot en met het derde prototype van de Galaxy S5 in de software voorbereid was. Daarna is het, omdat de schermen niet genoeg leverbaar zouden zijn, verdwenen. De 'KQ' versie van het toestel dat nu ontwikkeld wordt krijgt naast het QHD scherm ook een Exynos 5430 processor. Hieronder staan wat screenshot's uit firmware code die van dat toestel zouden zijn.

We zullen moeten afwachten of de Galaxy S5 Prime inderdaad over enkele weken of maanden opduikt. Als dat gebeurt, dan zal dat ongeveer op hetzelfde moment, of net iets eerder, gebeuren dan dat LG de G3 onthult.

SGS5-Prime-code SGS5-Prime-QHD

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.