Toestellen
07 maart 2014 - Ron Smeets

Galaxy S5 pre-orders lijken weer door het dak te gaan

Het is amper twee weken geleden dat Samsung in Barcelona haar nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S5. Bepaald geen vernieuwend ontwerp en de specificaties zijn ook niet baanbrekend verbeterd. Toch, en dat was ook wel te verwachten, lijkt dat nauwelijks invloed te gaan hebben op de verkoopcijfers. Her en der duiken al berichten op over honderdduizenden pre-orders bij providers en grote retailers.

Natuurlijk is het altijd afwachten hoeveel toestellen uiteindelijk daadwerkelijk over de toonbanken vliegen, maar vooralsnog lijkt Samsung's strategie om niet te veel te veranderen aan een winnend 'team' te werken.

Toch hoor ik her en der al wel wat Samsung gebruikers roepen dat ze overwegen om iets anders te kopen dan de nieuwe Galaxy S5. Eerder schreef ik al dat het beleid om niet te veel te veranderen aan de opvolger van een mega succesvol product deels ook wordt ingegeven door de angst om met iets te komen dat ineens niet meer aanslaat. Van de ancere kant is niet veranderen (lees: vernieuwen) ook geen goede strategie. Nokia weet daar alles van.

De verschillen tussen de Galaxy S3 en de Galaxy S4 waren ook al niet bijzonder groot. Al moet ik wel zeggen dat ik het ontwerp van de S4 veel fraaier vond dan dat van zijn voorganger. Helaas vind ik de Galaxy S5 op dat gebied weer een stap achteruit, maar dat is deels ook een kwestie van smaak. Vooralsnog lijken Samsung, maar ook Apple, er nog mee weg te komen. Ohhh, betekent dat nu dat Samsung weer iets van Apple gekopieerd heeft? Als dat maar geen nieuwe ruzie uitlokt ;-)

Pre-order Tweet

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.