Nieuws
19 april 2013 - Ron Smeets

Galaxy S4 verkoopteller nog voor kroning al op 10 miljoen?

Dat de Samsung Galaxy S4 een verkoopsucces zal worden is geen al te risicovolle voorspelling.

De Koreaanse fabrikant heeft zelf nog weinig losgelaten over de eerste (pre-order) verkoopaantallen maar bronnen bij de toeleveranciers van Samsung beweren dat er van de Galaxy S4 nog voor de kroning van Willem Alexander al 10 miljoen exemplaren naar 50 landen, verscheept worden. En die zouden ook al allemaal verkocht zijn.

Het zal mij benieuwen hoeveel exemplaren de weg naar Nederland vinden. De S4 ligt hier vanaf 27 april in de winkels, zo maakte Samsung enkele dagen geleden al officieel bekend. Dezelfde bron meldt ook dat verwacht wordt dat er in het tweede kwartaal van dit jaar in totaal 30 miljoen Galaxy S4's de Samsung fabrieken zullen verlaten op weg naar winkels, providers en distributeurs.

Samsung zal de Galaxy S4 uiteindelijk in 150 landen uitbrengen (bij 327 providers). Als de huidige berichten en aantallen kloppen dan zou de Galaxy S4 de grens van 100 miljoen verkochte exemplaren, de doelstelling van de fabrikant zelf, heel snel kunnen gaan passeren.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.