Toestellen
20 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Galaxy S4 is duurder dan iPhone 5

Hoewel de adviesverkoopprijs van Galaxy S4 en de iPhone 5 een ander beeld laat zien hebben de onderzoekers van IHS hebben hun 'bill of materials' (BOM) ook wel stuklijst gepubliceerd. Die lijst is samengesteld aan de hand van de onderdelen die in de toestellen zitten en dat maakte duidelijk dat juist de Samsung Galaxy S4 duurder is om te maken dan de Apple iPhone 5.

Als je naar de Galaxy S4 kijkt dan oogt deze aan de buitenkant goedkoper dan de iPhone 5, toch zit er juist in het Samsung toestel duurdere onderdelen dan die van concurrent Apple. Het beursgenoteerde IHS (iSuppli Mobile Handset Cost Model Service) heeft de 16GB Samsung Galaxy S4 HSPA+ en de 4G LTE versie van het toestel, virtueel uit elkaar heeft gehaald om zo de prijs van de onderdelen te bepalen.

De HSPA+ versie kost $236 de LTE versie kost $233, het in elkaar zetten van een toestel kost $8,50, dat brengt de totaal prijs per toestel op $244 voor de HSPA+ versie en $241 voor de LTE. In September 2012 deed IHS hetzelfde met een 16GB versie van de iPhone 5 van Apple en kwam uit op een bedrag van $199 voor de onderdelen en het assembleren van het toestel kost $8.00 dat brengt de prijs per toestel op $207. Ook de HSPA+ versie van de Galaxy S III is goedkoper dan zijn vernieuwde equivalent, dat toestel is $30.40 goedkoper dan S4. Voor het hele rapport van de Samsung Galaxy S4 door IHS klik je hier voor het rapport van de Apple iPhone 5 klik je hier.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl