Geruchten
13 februari 2013 - Ron Smeets

Galaxy S IV geruchten: fysieke home knop en de S IV mini

Over een aantal weken, ruim na het MWC en de CeBIT, zal Samsung de Galaxy S IV onthullen. Daarover lijkt geen twijfel meer te bestaan.

Er zijn de afgelopen maanden al talloze geruchten over de nieuwste high end 'Galaxy smartphone' opgedoken. En daar komen er nog heel wat bij. Zo wordt nu gespeculeerd over het feit dat de Koreaanse fabrikant mogelijk ook weer een 'mini variant' van de Galaxy S IV zal presenteren. 

Die geruchten zijn gebaseerd op de ontdekking van twee 'ontwikkel projecten'. De ontwikkeling van de Galaxy S IV staat al een tijdje bekend onder de naam 'Project J'. Nu zijn ook het 'Project J Mini' (ook bekend als 'Serrano') en Project J Active' (aka Fortius) gespot. Die eerste, dat moge duidelijk zijn, wordt dus gekoppeld aan de mogelijke Galaxy S IV mini. Het tweede project, zo wordt her en der gespeculeerd, zou wel eens de komst van een Galaxy Watch kunnen betekenen. Een mogelijke concurrent voor de Apple iWatch waar ook al heel wat over gespeculeerd wordt.

Verder wordt ook gespeculeerd dat de Galaxy S IV gewoon weer een fysieke home-button krijgt. Net als zijn voorgangers dus. Diverse geruchten spraken eerder al over de mogelijkheid dat Samsung bij de Galaxy S IV af zou stappen van de fysieke knop onder het scherm.

Enfin, vooralsnog zijn het allemaal geruchten. De tijd zal moeten uitwijzen wat hiervan ook daadwerkelijk uitkomt en wat niet.

Bron, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.