Geruchten
10 april 2012 - Ron Smeets

Galaxy S III krijgt (toch) een home button en Note UI

Ah, een nieuw Samsung Galaxy S III gerucht. Iemand die dat verbaast? Mij niet! ;-)) De opvolger van de Galaxy S II heeft de afgelopen maanden immers al vele honderden geruchten opgeleverd.

Een Koreaanse bron meldt vandaag dat Samsung, na een fixe interne discussie, op de valreep besloten heeft dat de Galaxy S III toch uitgerust gaat worden met een fysieke 'home' button. Daarnaast zou de UI van het toestel enkele 'Note-achtige' specs krijgen.

Daarbij gaat het vooral om de indeling van de home screens. Die zouden uit vijf kolommen gaan bestaan. Op zich vind ik dat niet zo spannend, tenzij Samsung zou besluiten om ook nog wat andere 'Note UI' features toe te voegen, zoals de S Pen en bijbehorende software tools (S Memo bijvoorbeeld). Een fysieke 'home button' vind ik een prima feature die wat mij betreft ook op de Galaxy S III een handige toevoeging zou zijn.

Verder heeft ET News (via UnwiredView) nog een aardig inzicht gegeven in de manier waarop Samsung er tot dusver in geslaagd is het design (en uiterlijk) van de Galaxy S III geheim te houden. Volgens deze informatie heeft de Koreaanse fabrikant de providers, die ver voordat een toestel geprenteerd wordt al test modellen krijgen, voorzien van een toestel dat weliswaar alle hard- en software features van de Galaxy S III heeft maar uiterlijk niet veel meer is dan een (plastic) vierkant 'doosje'.

Als dat inderdaad klopt, dan zijn alle gelekte foto's en afbeeldingen die we tot nu toe van de Galaxy S III gezien hebben (de foto hierboven is een van die vele voorbeelden) dus fake, of door Samsung geregisseerd 'gelekt' om ons allemaal op een dwaalspoor te zetten. Hoe dan ook zullen we moeten afwachten totdat Samsung zelf de Galaxy S III officieel onthuld voordat we met zekerheid kunnen zeggen hoe het toestel er uit gaat zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.