Geruchten
31 januari 2012 - Ron Smeets

Galaxy S III komt 13 maart, Note S en Galaxy S II Plus in Q4

Gisteravond kreeg ik van een bij mij bekende tipgever die verder voor de 'buitenwereld' anoniem wenst te blijven wat interessante informatie over de inmiddels al veelbesproken Samsung Galaxy S III.

Dat toestel staat namelijk in Turkije al op een verkooplijst van toestellen die binnenkort op de markt gaan komen. Dat is op zich niet zo vreemd, maar de datum die erbij genoemd wordt wel: 13 maart (2012 natuurlijk ;-))

De Samsung Galaxy S III zou vanaf die dag, in ieder geval in Turkije dus, al te koop zijn bij een internationaal opererende (e-)retailer. Helaas mocht mijn bron geen fysiek bewijsmateriaal meesturen (een foto van de betreffende lijst die getoond werd, bijvoorbeeld), maar omdat ik de bron zelf ken ga ik er vooralsnog van uit dat hij of zij mij de juiste informatie gegeven heeft. Als het niet blijkt te kloppen, dan is mijn bron dus ook 'voorgelogen' en lieg ik in commissie ;-))) Enkele dagen gelden dook overigens ook al het gerucht op over een eventuele lancering van de Galaxy S III in april. 

Behalve de releasedatum van de Galaxy S III kreeg mijn contactpersoon ook nog te horen dat Samsung voor het vierde kwartaal van dit jaar de release van de Galaxy Note S en de Galaxy S II Plus in de planning heeft staan. Om precies te zijn wordt voor deze beide toestellen gesproken dat ze in november of december, maar nog vóór de Kerst, in de winkels zullen liggen. Van de Galaxy Note S en SII Plus was nog geen verdere informatie beschikbaar maar het is wel afkomstig van dezelfde bron die ook de lijst met daarop de releasedatum van de Galaxy S III kon laten zien.

Natuurlijk blijf ik proberen om meer bewijsmateriaal te verzamelen. Mocht dat lukken, dan zal ik dat zeker toevoegen aan dit artikel. Tot dan, en het moment waarop Samsung zelf met definitieve informatie over de beschikbaarheid van de Galaxy S III komt, moet ik natuurlijk een slag om de arm houden voor wat betreft de juistheid van dit gerucht, alhoewel de bron dus een behoorlijk betrouwbare, en bekende (voor mij) is.

Daarnaast heb ik ook Samsung hier in Nederland om een reactie gevraagd: Zoals verwacht kwam die er niet. Samsung hanteert, net als de andere fabikanten, de policy om niet te reageren op geruchten. "Interessant, maar ik kan natuurlijk niet reageren op speculaties" was het enige dat Geert Mol van Samsung Nederland 'kwijt' wilde nadat hij mijn informatie gelezen had.