Toestellen
25 september 2011 - Ron Smeets

Galaxy S II is nu al de snelst verkopende Samsung ooit

Terwijl Apple er al een aantal maanden alles aan probeert te doen om de Galaxy toestellen uit te winkels te laten halen is de Galaxy S II binnen vijf maanden uitgegroeid tot de snelst verkopende Samsung ooit.

De Koreaanse fabrikant heeft namelijk bekend gemaakt dat de Galaxy S II binnen deze periode de magische grens van '10 million sold' al doorbroken heeft.

Daarmee is de Galaxy S II 2 maanden sneller bij deze mijlpaal aangekomen dan zijn voorganger. Tot nu toe was de Samsung Star overigens het toestel waarvan het snelst 10 miljoen exemplaren over de toonbanken gevlogen zijn. De Star behaalde deze mijlpaal in zes maanden.

Hoe de verkoopcijfers van de Galaxy S II per land zijn heeft Samsung niet bekend gemaalkt, maar in Europa werden er tot nu toe 3.4 miljoen verkocht, 3.6 miljoen in Zuid Korea, 2.3 mijoen in Azië (minus Zuid Korea dus) en 700.000 in de rest van de wereld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.