Toestellen
17 augustus 2014 - Ron Smeets

Galaxy Note nog voor onthulling al nagemaakt

Het gebeurt al jaren en dat zal, als er in China juridisch niet iets grondig gewijzigd wordt, ook nog jaren blijven gebeuren; goedkope namaak van populaire producten. Soms zelfs al voordat het origineel in de winkels ligt.

Hier is weer zo'n voorbeeld daarvan: de Goophone N4, alhoewel de fabrikant het toestel pas na 15 september gaat verkopen. Het moge duidelijk zijn dat dit een namaak Galaxy Note 4 moet voorstellen. De Samsung phablet die 3 september in Berlijn gepresenteerd wordt.

De Chinese namakers hebben de Goophone N4 zelfs een typisch gekleurd Samsung vergrendelscherm meegegeven. Qua specs valt het, voor relatief goedkope Chinese meuk, nog wel mee maar natuurlijk is het meeste een, of twee, slagjes minder goed bedeeld dan het origineel. Althans, als de specs die we daarvan tot nu toe gezien hebben in Berlijn bevestigd worden.

Voor de liefhebbers de belangrijkste specs van de Goophone N4: een 1.7 GHz octa core processor van MediaTek met 3GB RAM, Android 4.4 KitKat, 5.7 inch full HD display (1920 x 1080), 13 megapixel camera met HD (720p) video opname, 5 megapixel front camera Bluetooth 2.0, 16GB geheugen, GPS, WiFi en een 3200 mAh accu. Over de prijs van de Goophone is nog niets bekend, maar die zal zonder enige twijfel enkele honderden Euro's lager liggen dan die van de echte Galaxy Note 4.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.