Nieuws
14 mei 2012 - Ron Smeets

Galaxy Note met Android 4.0 update (video)

Enkele dagen geleden deden er al berichten de ronde dat Samsung begonnen was met de uitrol van de Android ICS (4.0) update voor de Galaxy Note. Uit de reacties op dat artikel bleek echter dat er in Nederland nog niet veel gebruikers zijn die deze update al ontvangen hebben.

Inmiddels kan ik ook zeggen dat mijn eigen Galaxy Note, een unlocked (non-provider) model, vanochtend een update melding ontvangen heeft.

Het betrof helaas nog niet de Android ICS upgrade, maar een nieuwe Gingerbread versie, 2.3.6. Ik heb de update inmiddels wel al uitgevoerd en daarna nogmaals gecontroleerd, maar geen update meer gevonden. Jammer!

Hieronder kun je nog een video bekijken waarin de officiele Android 4.0 (ICS) update werkend op een Galaxy Note te zien is. De maker van deze video, PocketNow, zegt er wel bij dat ze de download en installatie hebben moeten forceren, maar het zou wel de officiele ICS update betreffen.

UPDATE (15-05, 11u25): Ik heb gisteren nog even de vraag bij Samsung neergelegd over de status van de officiele Android 4.0 (ICS) upgrade van de Galaxy Note hier in Nederland. Volgens een woordvoerder van de fabrikant is die 'under construction'. Een exacte datum voor de uitrol kon hij nog niet geven, helaas.

http://www.youtube.com/watch?v=sG5V1a6Aszo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.