Geruchten
19 maart 2013 - Ron Smeets

Galaxy Note III wordt een 5.9 inch 'phablet'?

Een tijdje geleden ging al het gerucht dat de volgende Galaxy Note (III) een 6.3 inch full HD scherm zou krijgen. Welnu, volgens de Korea Times zal de Koreaanse fabrikant binnenkort in Seoul de 'echte' high end opvolger van de Note II (foto) tonen. De Galaxy Note III wordt, als de berichten kloppen, een 5.9 inch model.

Samsung zou een meeting gepland hebben waarbij onder andere de CMO van AT&T aanwezig zal zijn. Daar wordt de 5.9 inch Galaxy Note III 'onthuld'. Die zou voorzien worden van een full HD (1080p) AMOLED display.

De 6.3 inch versie zou ook nog op de planning staan maar dat wordt meer een mid-range phablet. Afbeeldingen van beide toestellen zijn er nog niet. Wanneer de bronnen van de Korea Times het bij het rechte eind hebben dan gaat Samsung dit jaar wellicht twee nieuwe Galaxy Note phablets onthullen. Op zich komt dat wel overeen met de strategie van Samsung voor haar populaire toestelmodellen (lees: goed verkopende). Ook van de Galaxy S zijn namelijk diverse varianten beschikbaar die kleiner zijn en ietwat 'mindere' specs hebben. (denk bijvoorbeeld aan de S Advance en de SIII mini).

De 6.3 inch, mid range, versie van de Galaxy Note zou nog voor de zomer (eerste helft van dit jaar) op de markt moten gaan komen. Dit toestel zou overigens een LCD display krijgen; geen AMOLED dus. Wanneer de 5.9 inch Galaxy S III oficieel onthuld gaat worden is nog niet bekend, maar de kans lijkt groot dat dit weer rondom de IFA (eind augustus) zal plaatsvinden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.