Geruchten
13 december 2012 - Ron Smeets

Galaxy Note III krijgt een 6.3 inch scherm?

De eerste Galaxy Note had een 5 inch scherm, de Galaxy Note II (foto) eentje van 5.55 inch en als we de geruchten mogen geloven dan wordt de Galaxy Note III een monster (qua afmetingen in ieder geval) met een 6.3 inch scherm.

De geruchten zijn afkomstig uit een publicatie van de Korean Times over de beslissing van Samsung om minder te gaan investeren in LCD technologie, en meer in OLED. In het bericht wordt ook gesproken over een full HD schermresolutie (1080p) voor de Galaxy Note III.

Het waarheidsgehalte van deze geruchten kan natuurlijk nauwelijks gecontroleerd worden. Dat Samsung een derde versie van de Galaxy Note gaat presenteren in 2013 lijkt echter wel een inkoppertje gezien het succes van de eerste twee Note phablets.

Een 6.3 inch scherm inbouwen in een Note zal wel nog voor de nodige uitdagingen zorgen voor Samsung. De Galaxy Note II had een ietwat gewijzigde schermverhouding en minder 'loze' ruimte er omheen. Daardoor is dat toestel fysiek nauwelijks veel groter dan de eerste Note (zie afbeelding hieronder).

Veel meer loze' ruimte om mee te werken heeft Samsung nu niet meer. Tenzij ze er voor zouden kiezen om de fysieke home toets te 'lozen' en nog wat van de ruimte boven het scherm af te snoepen. Maar ook dan zal de Galaxy Note III beduidend groter moeten worden dan de Note II. De tijd zal leren waar Samsung voor de Galaxy Note III mee op de proppen gaat komen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.