Toestellen
08 november 2014 - Ron Smeets

Galaxy Note Edge komt dichterbij Online verkoop start deze maand in Duitsland

Toen Samsung in Berlijn de Galaxy Note Edge onthulde werd al heel snel duidelijk dat de smartphone met het gebogen display aan de zijkant niet naar Nederland, en de meeste Europese landen, zou komen. In de weken daarna groeide de belangstelling, en vraag, naar het toestel ook in dit deel van de wereld naar grote hoogte. De laatste tijd gingen steeds meer stemmen op dat Samsung de Galaxy Note Edge mogelijk toch, in kleine aantallen, naar (sommige) Europese landen zou brengen.

Welnu, Duitsland is op korte termijn al aan de beurt. De Koreaanse fabrikant startte daar onlangs een soort van petitie voor iedereen die de Note Edge graag zou willen hebben. Als zich minimaal 120.210 belangstellenden zouden aanmelden dan ging het toestel in Duitsland in de verkoop, aldus Samsung. In korte tijd staat de teller inmiddels op meer dan 141.000 en dat betekent nu dus dat de Galaxy Note Edge binnenkort in Duitsland te koop zal zijn.

Vooralsnog, tot en met 31 december, alleen via Samsung's eigen online shop. En je moet dus een Duits adres hebben, maar daar zullen de echte fans wel een oplossing voor vinden. Vanaf 2015 zal de Galaxy Note Edge hoogstwaarschijnlijk ook in andere Duitse telecomwinkels te koop zijn. Laten we hopen dat Samsung Nederland een dergelijke actie ook hier start. Natuurlijk is dat een pure marketingstunt, maar als we daarmee de Note Edge in de Nederlandse winkels kunnen krijgen, dan is daar niets mis mee, toch? 

Samsung DVia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.