Geruchten
17 juli 2018 - Ron Smeets

Galaxy Note 9 gespot in handen DJ Koh Samsung laat zelf een foto lekken van de nieuwe Note phablet en dat is geen toeval

Dat er binnen Samsung al exemplaren, vermoedelijk nog prototypes, van de Galaxy Note9 in omloop zijn is geen nieuws. De toestellen moeten immers al getest worden voordat ze bij het grote publiek belanden. Dat de CEO van Samsung Mobile er ook al eentje in gebruik heeft is ook zo gek nog niet. En dat hij zich vervolgens laat fotograferen op het moment dat hij dat nog niet aangekondigde toestel aan het gebruiken is… dat is waarschijnlijk gewoon een bewuste actie. Je weet dan als Samsung zijnde precies dat je de komende 24 uur het smartphone nieuws grotendeels gaat beheersen. De foto is bovendien precies van ver genoeg genomen om niet te veel van het toestel te onthullen. Helaas had de fotograaf geen zoomfunctie (of –lens) op zijn camera. De kans is groot dat hij die van Samsung niet mocht gebruiken. Precies om de reden die ik hiervoor al schetste; niet te veel onthullen! 

Camera’s naast elkaar, vingerafdruk scanner eronder
Er is al heel wat over de Galaxy Note9 uitgelekt. Het toestel zou uiterlijk nauwelijks verschillen van zijn voorganger en de dual camera zit op dezelfde plek en in dezelfde richting. Niet zoals bij de Galaxy S9+ maar precies zoals bij de Note8. Samsung zou de vingerafdruk scanner wel iets beter gepositioneerd hebben. Onder de twee camera’s dit keer. Als dat allemaal klopt dan is dat goed en slecht nieuws. Goed dat het toestel iets beter met een hand te ontgrendelen zal zijn. Slecht dat er net als bij de Galaxy S9(+) nauwelijks uiterlijke verschillen zijn met de voorganger van de Note9. Op de foto hieronder, die mijns inziens dus bewust op deze manier gemaakt is, lijken de dual camera en vingerafdruk scanner op de achterzijde, waar ook nog een cover omheen zit, inderdaad onder elkaar geplaatst te zijn. Op het tweede kiekje hieronder heb ik het deel van de afbeelding waarop het toestel te zien is even wat ‘opgeblazen’. Verder zijn ook de afgeronde randen te zien. Geruchten spraken ook over een ietwat dunnere rand aan de onderzijde van het toestel, maar Samsung wilde dat op deze gefabriceerde foto nog niet laten zien.

Bewust lekken met DJ Koh in de hoofdrol
Zoals ik al zei ben ik er zo goed als helemaal van overtuigd dat de gelekte foto, met CEO DJ Koh in de hoofdrol, een bewuste actie van Samsung betreft. Ik bedoel, normaliter staat er de doodstraf – nou ja ontslag in ieder geval – wanneer een medewerker zich laat kieken met een nieuw toestel. En al helemaal als dat een flagship betreft. De foto is gemaakt tijdens een media optreden van DJ Koh. Dan moet ie al helemaal geweten hebben dat er camera’s in de buurt zijn. Dat gezegd hebbende, er is niet ingezoomd dus het toestel is niet heel erg duidelijk in beeld. Allemaal onderdeel van een vooropgezet plan als je het mij vraagt en al zeker geen toeval. Hieronder staat de complete foto zoals die online verscheen.

Via