Geruchten
24 januari 2013 - Ron Smeets

Galaxy Note 8.0 gespot? Meer Samsung tablets in Barcelona?

Nadat CEO J.K. Shin bevestigd heeft dat de Galaxy S IV niet in Barcelona gepresenteerd zal worden rijst natuurlijk de vraag wat de Koreanen dan wel aan nieuwe toestellen op het MWC gaat onthullen. De geruchten van de afgelopen dagen wijzen op de komst van een aantal nieuwe (Note) tablets met het Android OS.

De Samsung Galaxy Note 8.0 werd al eerder genoemd. Vanochtend is daar een vermeende afbeelding van uitgelekt. De echtheid daarvan is niet te controleren. Hij ziet er in ieder geval heel anders uit dan de Samsung tablets (ook de Note modellen) die tot nu toe gepresenteerd werden.

De vormgeving heeft veel weg van de Galaxy Note II en Galaxy S III, maar dan groter. Er staan ook enkele specs vermeld. Naast het 8 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels wordt ook een 1.6GHz quad core processor met 2GB RAM genoemd, 3G support (HSPA), de bekende S-Pen en 16GB intern geheugen dat middels een microSD kaart uitgebreid kan worden. Voor zover ik het kan ontcijfern heeft de Galaxy Note 8.0 op deze afbeelding ook een 5MP primaire- en een 1.3MP front camera.

Naast een mogelijke 8 inch versie van de Galaxy Note wordt ook gespeculeerd over de komst van een nieuwe 7 inch Samsung tablet met een zeer vriendelijk prijskaartje en een nieuw 10 inch model.

De 7 inch Samsung Tablet die op de planning zou staan gaat volgens onbevestigde berichten minder dan 200 dollar kosten. Gesproken wordt over een verkoopprijs van tussen de 149 en 199 dollar, ofwel 110 tot 150 euro. Dat zou, voor een A-merk als Samsung, een behoorlijke prijsdoorbraak betekenen. Tot nu toe is de Nexus 7 de goedkoopste 'high-end' tablet op de markt. Natuurlijk zijn er veel meer tablets te koop met nog lagere prijskaartjes, maar dat zijn vaak low end modellen met bedenkelijke specs en prestaties. De 8 inch Galaxy Note tablet zou tussen de 250 en 300 dollar gaan kosten (ca. 200 tot 240 Euro).

De geruchten over de nieuwe tablets zijn afkomstig van het Taiwanese DigiTimes. Een bron voor de opgedoken informatie wordt niet gegeven. De afbeelding dook op via Android Apps.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.