Toestellen
09 augustus 2016 - Ron Smeets

Galaxy Note 7 verkoopt in pre-orders dubbel zo snel als de Galaxy S7 Vooralsnog zijn alleen de Koreaanse verkoopcijfers bekend

In Korea, Samsung's thuisland, hebben binnen twee dagen al meer dan 200.000 liefhebbers de Galaxy Note 7 besteld. Daarmee is de nieuwe phablet daar op dit moment al succesvoller dan dat andere vlaggenschip, de Galaxy S7. Daarvan werden in de eerste twee dagen van de pre-order periode namelijk 'maar' 100.000 exemplaren verkocht in Korea.

Nu is het natuurlijk wel zo dat de gemiddelde smartphone gebruiker in Azië nog meer houdt van toestellen met grote schermen en volgens eerdere onderzoeken van Samsung zelf is ook de stylus daar populairder dan hier in Europa. Dat zijn factoren die ongetwijfeld van invloed zijn op de Koreaanse verkoopcijfers van de Note 7.

Daarbij komt ook nog dat Samsung de phablet in eigen land nogal op een agressieve manier in de markt zet. Iedereen die er nu alvast eentje besteld krijgt diverse extra's erbij. Een gratis Gear Fit 2, een tegoedbon van zo'n 90 euro voor de Samsung Pay Mall en 50% korting op de eerste schermreparatie. Vooral die laatste vind ik wel hilarisch. De Galaxy Note 7 is immers voorzien van schier onbreekbaar Gorilla Glas 5, dus een schermreparatie zou je eigenlijk nooit nodig hebben... ahum ;)

Enfin, dit neemt natuurlijk niet weg dat ze bij Samsung behoorlijk in hun nopjes zullen zijn met de eerste pre-order resultaten van de Galaxy Note 7. Nu afwachten hoe de phablet het in de rest van de wereld gaat doen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.