Toestellen
19 augustus 2016 - Ron Smeets

Galaxy Note 7 uit elkaar gehaald (video)

Na de onthulling, een eerste indruk, het laten vallen en bekrassen van de Galaxy Note 7 is het nu hoog tijd om het toestel van binnen te bekijken. Zoals altijd wordt het gecontroleerde sloopwerk weer perfect in beeld gebracht door iFixit.

De vorige Galaxy's scoorden niet zo best als het gaat om het gemak waarmee ze gerepareerd kunnen worden. Het gebogen glas, en gebruik van nogal wat lijm hebben de reparatiescore van de Note 7 niet echt verbeterd, maar toch scoort hij iets hoger dan de andere 'edge' Galaxy's. Enfin, kijk zelf maar.

https://youtu.be/LbtbtGxb7q0

Als we de conclusie van iFixit mogen geloven, en waarom ook niet, dan is de Galaxy Note 7 dus iets beter te repareren dan zijn de andere gebogen smartphones van Samsung, maar het blijft een schier onmogelijke uitdaging om het gebogen glas schadevrij van het toestel te verwijderen, zowel aan de voor- als achterzijde. Zelf een accu vervangen zit er dus niet in.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.