Geruchten
05 augustus 2016 - Ron Smeets

Galaxy Note 7 met meer werk- en opslaggeheugen op komst? Chinese telecom regulator maakt melding van een model met 6GB RAM

Toen de Galaxy Note 7 nog niet veel meer was dan een gerucht werd al gespeculeerd over de komst van een uitvoering met 6GB RAM en 128GB intern geheugen. Tijdens de onthulling werd echter al snel duidelijk dat Samsung de nieuwe phablet uitgerust heeft met 'slechts' 4GB RAM en 64GB intern geheugen. Aangezien die al 849 euro kost en het geheugen uitgebreid kan worden met een microSD kaart lijkt dat ook geen al te vreemde beslissing.

Nu is echter weer informatie, uiteraard niet bevestigd door Samsung zelf, dat er mogelijk toch een Galaxy Note 7 met 6GB RAM en 128GB geheugen gaat komen. Tenminste, als de informatie op onderstaand lijstje, afkomstig van de Chinese telecom regulator, TENAA, klopt. Bijzonder is dat de opgave van RAM en intern geheugen in die lijst aangepast is op 4 augustus. Dat was een dag ná de lancering van de Galaxy Note 7.

Vooralsnog is dit nog niet veel meer dan een gerucht. Samsung weet of het klopt en totdat de Koreanen reageren is het een kwestie van afwachten. Al denk ik niet dat een Galaxy Note 7 met 6GB RAM en 128GB geheugen een prijskaartje zou krijgen dat ver onder de 1000 euro ligt.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.