Toestellen
19 september 2016 - Ron Smeets

Galaxy Note 7 komt op z'n vroegst in oktober Samsung heeft nog geen nieuwe release datum voor de Benelux

Vorige week maakte Samsung bekend dat de eerste nieuwe Galaxy Note 7 exemplaren, voor consumenten in de landen waar het toestel vóór het accudebacle al te koop was, vanaf deze week uitgeleverd zullen worden. Inmiddels is ook bekend geworden dat de verkoop van de Galaxy Note 7 op 28 september hervat zal worden. Dat gebeurt aanvankelijk alleen in Zuid Korea. De rest van de wereld zal nog een of enkele weken langer moeten wachten, aldus Samsung.

Dat betekent dus dat de Note 7 hier op z'n vroegst ergens in oktober in de winkels zal verschijnen. Echter, Samsung heeft nog geen datum genoemd wanneer het toestel in Nederland en België beschikbaar gaat komen. De reden die daarvoor gegeven wordt is dat de fabrikant moet gaan afwachten hoe groot de vraag is nadat de 2.5 miljoen teruggeroepen toestellen vervangen zijn en of de productie die vraag kan bijbenen.

Kortom, het zou dus ook zomaar november kunnen worden voordat wij de Note 7 in de winkels zien verschijnen. De vraag is natuurlijk ook hoeveel van de aanvankelijk geïnteresseerde kopers de Note 7 dan nog zal gaan aanschaffen en hoeveel consumenten inmiddels besloten hebben een ander toestel te kiezen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.