Geruchten
31 juli 2016 - Ron Smeets

Galaxy Note 7 deze zomervakantie nog in de winkels Samsung bevestigt 16 augustus als de Nederlandse lanceerdatum voor de nieuwe phablet

Dat Samsung van plan was om de Galaxy Note 7 eerder in de winkels te leggen dan zijn voorganger, die overigens in Europa helemaal niet uitgebracht is, werd al duidelijk toen de fabrikant bekendmaakte dat het toestel op 2 augustus al gaat onthullen. Dat is twee weken eerder dan de Galaxy Note 5 en ook niet meer tijdens, of rondom de IFA; het moment dat de eerste vier Note's het daglicht zagen.

Inmiddels heeft Samsung hier in Nederland bevestigd dat de Galaxy Note 7 vanaf 16 augustus hier in de winkels zal liggen. Dat deed de fabrikant naar aanleiding van een e-mail die in handen gekomen was van GSM Helpdesk. Daarin stond de Nederlandse lanceerdatum van het toestel vermeld. Bovendien werd gemeld dat de voorverkoop voor de Note 7 direct na de wereldwijde lancering, op 2 augustus, al van start zal gaan.

De afgelopen weken dook zo ongeveer alles van de nieuwe Samsung phablet al op in de diverse geruchtencircuits; afbeeldingen, perskiekjes, demo video's en specs. Heel erg veel nieuws heeft Samsung op 2 augustus, wanneer de Note 7 officieel aan de wereld gepresenteerd wordt, dus vermoedelijk dus niet meer te melden. Onlangs werd ook de vermoedelijke prijs van het toestel al gespot. Die zou hier in Europa beginnen bij 849 euro. Als dat klopt wordt het bepaald geen voordelige phablet.

De specs die tot nu toe genoemd worden:
- 5.7 inch QHD (2560 x 1440) Super AMOLED display
- Octa core Exynos processor (gelijk aan die van de Galaxy S7 en S7 Edge)
- 4 of 6GB RAM (mogelijk twee modellen)
- 32 of 64GB intern geheugen (twee uitvoeringen)
- MicroSD en UFS geheugenkaart optie
- 12 megapixel camera met LED flitser en 4K video opname
- 5 megapixel front camera
- Vingerafdruk- en Iris scanner
- IP68 (waterdicht en stofvrij)