Toestellen
26 oktober 2016 - Ron Smeets

Galaxy Note 7 accu wordt begrensd op 60% Samsung hoopt dat de resterende Note 7 bezitters het toestel dan alsnog inleveren

Er zijn nog altijd consumenten die Galaxy Note 7 blijven gebruiken, ondanks dat Samsung al meerdere keren opgeroepen heeft de brandgevaarlijke toestellen in te leveren. In Hong Kong lag het toestel enkele dagen geleden zelfs nog in de winkels en op eBay worden exemplaren als collectors items verkocht voor bedragen die ver boven de 1000 euro uit stijgen.

In een poging om nog meer Note 7 gebruikers te bewegen het toestel alsnog in te leveren rolt Samsung op 31 oktober een update uit waarna de accucapaciteit op 2100 mAh, of 60% van het maximum, begrensd zal zijn. Samsung meldt het niet, maar ik ga er van uit dat het een automatische update betreft die je niet kunt weigeren. Anders heeft het weinig zin namelijk.

Daardoor wordt de kans dat er iets mis gaat met de accu, doordat hij tijdens het opladen te warm wordt, kleiner. Maar het betekent ook dat het voor gebruikers wel heel lastig wordt om het toestel nog een hele dag te kunnen gebruiken zonder dat hij tussentijds opgeladen moet worden. Samsung hoopt dat dat ongemak er toe bijdraagt dat Note 7 eigenaren het toestel alsnog inleveren.

Ik ben benieuwd wat dit gaat opleveren. Je mag er al geen enkel vliegtuig mee in en straks moet je er dus ook continu een powerpack aan hangen.

De mededeling van Samsung:

Aanvullende veiligheidsmaatregel: software-update

Galaxy Note7-gebruikers die hun toestel in het buitenland gekocht hebben, ontvangen op 31 oktober 2016 een software-update die ervoor zorgt dat het toestel tot maximaal 60% opgeladen kan worden. Dit is een aanvullende veiligheidsmaatregel.