Geruchten
08 april 2016 - Ron Smeets

Galaxy Note 6 krijgt mogelijk een Iris cam en waterdichte behuizing De geruchtenmolens voor de volgende Samsung phablet komen op gang

Aangezien de Galaxy Note 5 (foto hierboven) in Nederland en grote delen van de rest van Europa niet in de winkels verschenen is zal het nog maar de vraag zijn of we diens opvolger, de Galaxy Note 6, wel in ons deel van de wereld zullen gaan zien. Zeker wanneer je bedenkt dat de Koreaanse fabrikant met de 5.5 inch Galaxy S7 edge feitelijk al een goede nieuwe phablet op de markt gezet heeft. De geruchtenmolen rondom de nieuwe Samsung Note phablet is inmiddels wel al op gang gekomen.

Sammobile claimt al te weten dat Samsung besloten heeft om de Note 6 net zo waterdicht (IP68 certificering) te maken als de Galaxt S7 modellen. Daarnaast wordt gespeculeerd dat het toestel mogelijk uitgerust zal worden met een iris scanner. Dat gerucht is gebaseerd op berichten dat de fabrikant een iris camera, met de naam 'Samsung Mobile', naar India verscheept heeft voor testdoeleinden.

Andere specs die in het geruchtencircuit aan de Galaxy Note 6 gekoppeld worden bevatten onder anderen een 5.8 inch display en 6GB RAM. Het is nog veel te vroeg om te bepalen in hoeverre deze geruchten de waarheid gaan benaderen. De verwachting is immers dat de nieuwe Note pas tijdens of rondom de IFA, begin september, het daglicht zal zien. Afbeeldingen van het toestel zijn er ook nog niet.

Bron (Waterdicht), Bron (Iris Cam)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.