Toestellen
21 augustus 2015 - Ron Smeets

Galaxy Note 5 start snel maar wordt uiteindelijk ingehaald door de LG G4 Eenvoudige snelheidstest met een toch wel verrassend resultaat

Ik vond dit wel een bijzondere video, en dan vooral het resultaat van de snelheidstest tussen de Galaxy Note 5 en de LG G4. Op beide toestellen worden negen apps opgestart en dat wordt daarna nog eens herhaald. Zoals verwacht loopt de Samsung met zijn veel snellere processor en 1GB meer werkgeheugen gaandeweg de test uit op de LG. Aan het eind van de eerste ronde is het verschil zo'n 15 seconden. Echter, tijdens de tweede ronde loopt de G4 deze achterstand razendsnel in en uiteindelijk is hij zelfs een seconde of vier eerder klaar dan de Note 5.

De reden voor deze bijzondere uitslag? De Note 5 sluit veel geopende applicaties wanneer je ze 'wegklikt' terwijl de G4 veel meer apps in het geheugen beschikbaar houdt. Of dat te maken heeft met het feit dat Samsung nogal wat issues heeft met het geheugenbeheer op de Galaxy S6 (en Note) modellen? Dat zal moeten blijken, maar ik ga dit zeker ook testen als ik mijn S6 Edge Plus binnen heb.

https://youtu.be/_6QSffa9dys

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.