Geruchten
17 juli 2015 - Ron Smeets

Galaxy Note 5 komt niet naar Nederland; de Galaxy S6 (edge) Plus in augustus al Anonieme bron licht Koreaanse 'phablet strategie' wijziging toe

De geruchten dat Samsung een andere strategie gaat volgen met de volgende generatie van de Galaxy Note phablet gonzen al langer. Vandaag ontving ik via een bron die verder uiteraard anoniem wenst te blijven informatie over de nieuwe Samsung phablet.

In Zuid Korea, op het hoofdkantoor van Samsung, zou besloten zijn om de Galaxy Note 5 helemaal niet in ons deel van Europa uit te brengen. Het toestel zou dus ook niet, zoals andere geruchten melden, op een later tijdschip alsnog naar Nederland (en West Europa) komen. Dat wil overigens niet zeggen dat er helemaal geen nieuwe opvolger van de Note 4 komt. De Galaxy Note 5 wordt wel degelijk gepresenteerd en zal daarna eerst alleen in Zuid Korea te koop zijn, enige tijd later gevolgd door de winkellancering in Dubai (het 'ME' deel van de EMEA markt.

In ruil voor het niet verschijnen van de Galaxy Note 5 worden begin augustus de Galaxy S6 Plus en S6 Edge Plus gelanceerd die ook nog dezelfde maand, ook hier in Nederland, in de winkels zullen verschijnen.

Als deze berichten kloppen, dan is het op z'n minst een opmerkelijk besluit van Samsung. Mijn bron meldt dat de Koreaanse fabrikant twee argumenten heeft voor de strategiewijziging. Ten eerste wil men het Galaxy S6 design en naamgeving doortrekken naar de phablet lijn. Het niet uitbrengen van de Galaxy Note 5 moet die beslissing extra kracht bijzetten. Daarnaast is wel gebleken dat de Galaxy Note modellen de afgelopen jaren vooral goed verkochten in het Midden Oosten en 'thuis' in Korea. Daarom komt er voor die landen dus toch ook nog een Galaxy Note 5.

Samsung zelf geeft desgevraagd, zoals gewoonlijk, geen commentaar op deze berichten. In hoeverre de informatie die mij nu ter ore gekomen is klopt? Dat is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen, maar gezien de geruchten die vooral de laatste twee weken opdoken lijkt de kans wel redelijk groot dat Samsung het over een andere boeg gaat gooien, voor wat betreft de phablets. Over een paar weken weten we wellicht meer, zo niet alles ;)