Geruchten
04 december 2015 - Ron Smeets

Galaxy Note 5 begin 2016 in Engelse winkels? Speculaties over Europese release van de phablet wakkeren weer aan

Vanaf het moment dat Samsung samen met de Galaxy S6 Edge Plusde Galaxy Note 5 onthulde, en bekend maakte dat de nieuwe phablet niet in Europa op de markt zou komen duiken af en toe geruchten op dat de Note 5 'binnenkort' mogelijk toch naar ons deel van de wereld zal komen. Nu is het een 'betrouwbare anonieme' uit Engeland die meldt dat de populaire phablet eind januari daar in de winkels zal verschijnen.

Uiteraard houdt Samsung zelf de kaken stevig op elkaar waar het speculaties over de Galaxy Note 5 betreft. Tijdens de Nederlandse lancering van het toestel werd ook al de vraag gesteld of het toestel enkele weken (of maanden) later niet toch nog hier zou gaan verschijnen, maar dat werd toen stellig ontkracht.

Eerder deze week onthulde Samsung drie nieuwe Galaxy A modellen. Opvallend was dat ook uit die familie het 5.5 inch phablet model, de Galaxy A7, niet in Nederland op de markt zal komen. Is dat ook weer omdat de Koreaanse fabrikant hier alles inzet op de Galaxy S6 Edge Plus? Of heeft het wellicht te maken met een op handen zijnde release van de Note 5? Wie het weet mag het zeggen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.