Geruchten
21 augustus 2014 - Ron Smeets

Galaxy Note 4 krijgt een speciale cover voor slechtzienden?

Uit informatie die afkomstig zou zijn uit de handleiding van de Galaxy Note 4 blijkt dat Samsung een 'ultrasone' cover voor dat toestel in de maak heeft. Die zou blinden en slechtzienden kunnen helpen bij het detecteren van obstakels.

Het idee is redelijk eenvoudig. De cover heeft een ultrasone 'vleermuizen' radar die continu 'meet' waar het toestel zich bevindt ten opzichte van eventuele obstakels als muren, geparkeerde auto's, lantaarnpalen etc. De gebruiker wordt middels geluidsignalen en trillingen vervoglens gewaarschuwd voor deze obstakels.

Dit zou wellicht een nieuwe stap zijn op de 'S Health' weg die de Koreaanse fabrikant enkele maanden geleden ingeslagen is. Als de informatie klopt dan is Samsung nog wel erg voorzichtig voor wat betreft de betrouwbaarheid. In de handleiding staat namelijk het volgende:

The Product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. This Product is a non-medical device.
It cannot replace a cane and should never be used as a mobility aid or substitute for any mobility aid tool. It must always be used in combination with a cane, a dog guide, or a human guide because, by itself, it does not provide information necessary for safe travel.

Kortom, het is zeker nog niet te gebruiken als een vervanger voor andere hulpmiddelen zoals een blindegeleidehond, stok of gids.

Via