Geruchten
22 augustus 2014 - Ron Smeets

Galaxy Note 4 krijgt camera touch sensor in de zijkant?

Metalen behuizing, randen met een touchscreen, cover voor slechtzienden... het zijn allemaal geruchten over design en specs die de afgelopen weken aan de Galaxy Note 4 gekoppeld zijn. En dan heb ik het nog niet over de pure technische specificaties want ook daarvan is heel wat de revue gepasseerd.

Een van de laatste Galaxy Note 4 nieuwtjes is de komst van een zogenaamde touch sensor in de zijkant van het toestel die de fysieke cameratoets overbodig maakt. Samsung zou dat bij de nieuwe Note voor het eerst gaan toepassen.

Dat is althans wat bronnen van Sammobile claimen te weten. Het is zo eenvoudig als het klinkt. Op een bepaald punt in de rand van het toestel, onder aan de rechter zijkant, wordt een aanraakgevoelige sensor geplaatst die, als de camera opgestart wordt, geactiveerd wordt als cameratoets voor het maken van foto's. De toets zou echter alleen in landscape modus werken en ook niet de optie bieden om een foto eerst scherp te stellen, zoals je dat met een fysieke knop doet door hem half in te drukken. Op zich logisch want hoe druk je een 'touch toets' half in? ;)

De bron van dit bericht had ook nog wat informatie over de 16 megapixel Sony IMX240 camera die in de Galaxy Note 4 zou zitten. Die kan 4K video opnemen met 30fps en heeft optische beeldstabilisatie. De front cam van het toestel zou een 3.7 megapixel camera worden die ook breedbeeld foto's (of selfies) kan maken.

Bron, Foto Galaxy Note 4 Concept via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.